И ние обичаме гората!

Или как едно домашно по Човекът и природата се превърна в общоучилищен празник

"Животът без фотосинтеза - възможен или не?" - така започват всички приказки и разкази, които петокласниците написаха за часа по Човекът и природата при г-жа Мариета Иванова. Всеки клас избра своята приказка - най-интересна и забележителна- и най-добрите автори Николай Недялков, Тереза Маринова, Никол Ходжева и Кристиян Николов четоха пред всички.

Идеята с това да отбележим Седмица на гората 2022 намери още съмишленици и към приказките за важността на фотосинтезата добавихме изложба на рисунки на тема "Аз обичам гората" - мотото на тазгодишното издание на Седмица на гората.

Празникът беше общ - на петокласниците, на групите за занимания по интереси "Игри и здраве" и "Млад природолюбител", поканихме и първокласниците, учениците от V б клас изпяха "Хубава си, моя горо", а гостите от Държавно ловно стопанство "Росица" и Община Севлиево връчиха похвални грамоти на най-добрите автори на приказки и на най-добрите рисунки.

Иван Степанов, директор на Държавно ловно стопанство, и лесовъдите Йордан Христов и Боян Топузов разказаха за професията на лесовъда, организираха викторина, подариха на всички кръгче от рог на елен, книжки за гората, а на участниците в тържеството - фиданки, които да посадят. Децата имаха възможност не само да чуят, но и да се докоснат до тази професия.

Викторината предизвика огромен интерес, а отговорите на децата показаха, че познават и наистина обичат гората.

Засадихме и дърво в двора на училището. Засадихме го днес, за да се грижим за него утре. Защото разбираме колко е важно да пазим природата, колко е важно да бъдем добри стопани и грижовни хора. Защото И НИЕ ОБИЧАМЕ ГОРАТА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са отбелязани с *

*