Здравата основа ще градим заедно!

15 септември се повтаря всяка година, но всяка година преживяването е неповторимо. И няма  значение дали сте в първи клас, или в последен, дали сте учител, или родител. 15 септември винаги е празник! Защото бележи началото на нещо ново, важно и изключително!

Добре дошли отново на училище, скъпи ученици! Бъдете горди, че учите в единственото училище с името на Стефан Пешев. Учете, защото знанието е сила и то е, което ще ви направи свободни да избирате пътя си и да създавате своя свят.

Бъдете устремени и любопитни, смели и удовлетворени. Вярвайте на своите учители и ги следвайте!

Уважаеми колеги,

С вас сме щастливи да имаме този празник. Да бъдем тук с децата е съдба, мисия и отговорност. Но и привилегия и богатство – защото сме призвани да  даваме знания, да даряваме обич, да изграждаме бъдещите творци на света. Ние с вас знаем как и можем да градим здрава основа за добро бъдеще на децата ни.

Уважаеми родители,

Днес на училище тръгвате и вие. Вашият добър пимер е първият безценен урок, който децата ви са научили. Вие сте тяхната най-сигурна опора и неизменна подкрепа. Учете ги, че образованието е ценност, вдъхвайте им увереност, че с упорит труд  и знание ще постигнат много.

Вярвайте и на нас! Нека заедно ги учим да бъдат добри и трудолюбиви, да вярват в себе си и в хората.

Мили първокласници,

Добре дошли в училище! Вие сте нашето ново начало, нашата нова надежда и нова вяра в бъдещето на ОУ "Стефан Пешев", на Севлиево, на България и на света.  Вие сте нашата нова обич! И когато след малко ви подадем ръце и тръгнем заедно към класните стаи, нека вървим смело и уверено! И може крачките ни да са малки, но нека са напред и нагоре!

Скъпи ученици, уважаеми колеги и родители!

Да преминем през празничната арка и прекрачим училищния праг с вярата, че ще постигнем добри успехи, с надеждата, че ще възпитаме добри хора, и с обичта , от която всички имаме нужда.

А здравата основа ще градим заедно!

Да ни е честита новата учебна година! Да е здрава и успешна!

На добър час!

Емилия Неделчева, директор на ОУ "Стефан Пешев"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са отбелязани с *

*