ОУ „Стефан Пешев“ – част от световното семейство на програма ЕКОУЧИЛИЩА

Преди два дни на електронната ни поща пристигна писмо: „Ако получавате това писмо, това означава, че сте сред най-добрите учебни заведения, които успешно са изпълнили пълноценно всички стъпки от Методологията на Програма „Екоучилища“ и достойно и с гордост могат вече да се наричат Екоучилище.

Това е кулминацията на съвместния проект между Българско Движение „Син флаг“ и „Девин“ ЕАД „Влез в Зеления кръг“, насочен към разширяване на мрежата от Екоучилища в България.“

Днес до нас достигна заслужената ни награда – най-висшето отличие за забележителни постижения в Програма „Екоучилища“ – Зеленият флаг

В специалната  Седмица на церемониите по вдигането на Зеления флаг, когато във всички учебни заведения, отличени с престижната световна награда, ще бъде тържествено вдигнат и изложен на видно място Зеленият флаг, направихме това и ние.

Много труд, разнообразни дейности, общи усилия на ученици, учители и родители  - това беше нашият път от изграждане на Екокомитет в началото на учебната година до признанието ЕКОУЧИЛИЩЕ.  Събирахме растителни отпадъци; посетихме пречиствателната станция в Севлиево; изработихме съдове за разделно събиране; рециклирахме хартия; засаждахме цветя в училищните дворове; заедно с нашите приятели и партньори от ДЛС „Росица“ маркирахме и надписахме всички дървета в Зеления двор на нашето училище; участвахме в „Часът на Девин“, събирахме пластмаса и кенчета; участвахме в конкурс за изработване на екокод. Всички заедно извървяхме 7-те стъпки към признанието. Всички заедно „влязохме“ в Зеления кръг.

Днес горди ученици, учители, родители, персонал на ОУ „Стефан Пешев“ развяхме ЗЕЛЕНИЯ ФЛАГ  и вече сме част от впечатляващото световно семейство на Екоучилищата, в което членуват 20 милиона ученици и 1,4 милиона учители от 59 000 учебни заведения в над 75 страни от цял свят и това е повод за гордост!

Днес ние се поздравяваме и си  пожелаваме още повече успехи в общия ни стремеж към едно по-устойчиво и оптимистично бъдеще!

Нека заедно пазим Земята! Тя е наша!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са отбелязани с *

*